Kako njegovati kosu tijekom ljeta?

Ljeti provodimo više vremena na otvorenom i time se znatno povećava naša izloženost suncu ili toplini, a također smo češće i u kontaktu s vodom. Poznato je da duže i nezaštićeno izlaganje kože suncu prouzrokuje znatan stres: dehidraciju i isušenost, ubrzavanje procesa starenja, povećan rizik od crvenila i druge bolesti, čak i veoma teške.

Posljednjih godina jako puno medijske pozornosti je posvećeno zaštiti kože od sunca te se i svijest ljudi prilagodila tome pa se pomno brinemo o zaštiti svoje kože od štetnih utjecaja. Međutim, iako se o tome puno manje govori, isto se događa i s kosom. Samo zato što kosa ne boli, često smo nesvjesni ili skloni zaboraviti koliko je loše tretiramo.

Kosa ispostavljena tipičnim ljetnim čimbenicima (UV zrake, toplina, vjetar, slanoća, klor) postaje osjetljivija te trpi znatnu štetu koja se odražava na zdravlju kose uopće, a posebice na strukturi i boji. Sve to možemo izbjeći uporabom specifičnih proizvoda koji kosi pružaju adekvatnu zaštitu. Kako bi mogli uživati u brojnim umirujućim utjecajima sunca bez oštećivanja ili draženja kože, potrebno je koristiti proizvode koji sadrže pravu mjeru sunčanih filtera, tvari koje omogućuju zaštitu kože i kose od UV zraka.

Odgovor na sva pitanja zaštite kose i kože ljeti nudi Linfa Solare linija koja se temelji na sinergijskom djelovanju antioksidacijskih i zaštitnih sastojaka, kao i sastojaka za jačanje strukture kose i kože te je namijenjena zadovoljavanju specifičnih potreba njege kose i kože za vrijeme ljetne sezone, ali i tijekom cijele godine kada je riječ o izlaganju visokim temperaturama, soli i kloru, kao što je to često slučaj u saunama, na bazenima i slično. Proizvodi iz linije Linfa Solare koji sadrže SPF obogaćeni su i vitaminom E koji djeluje antioksidativno i fotoprotektivno te ekstraktom arnike koji ima revitalizirajuće učinke, hrani stanice kože i ponovno uspostavlja ravnotežu vlažnosti i fleksibilnosti tkiva.

Ovog ljeta pobrinite se za zdravlje svoje kose i kože uz Linfa Solare!